Mørk GK ønsker ny Head Pro velkommen!

Han er blant de tre i Norge med lengst fartstid som Head Pro i golf. Nå er skotten Fraser Mudie på plass på Mørk Golf. 56-åringen er inne i sin 36. sesong i norske golfklubber. Han er allerede på plass i sin nye Pro Shop, og her vil Fraser sammen med kona Sheena ta hånd om både klubbens medlemmer og gjestespillere alle ukes dager.

 

 

Fraser har viet hele sitt liv til golfsporten. Begynte å spille som ni-åring sammen med bestemor på Blairgowrie Golf Club. Han er født og oppvokst i Dundee. Fraser var talentfull som juniorspiller og som 16-åring ble han tatt ut på skotske juniorlandslaget, men valgte å starte utdannelsen som Assistant Pro samme året. De fire påfølgende var det skolebenken og praksis før han var kvalifisert som Teaching Pro. I dag er han Advanced PGA Pro og medlem i The PGA (Storbritannia). Datteren Alexandra (21) er ferdig med det tredje året på college i Hattisburg i USA, hvor hun oppholder seg på «scholarship» i golf.

Før han nå har tatt fatt på jobben på Mørk Golf var han Head Pro på Borregaard GK i over 20 år. Randaberg GK og Stavanger GK har også hatt glede av hans solide golferfaringer. Han har også vært pro i tyske Golf-Club Erding og St Enodoc GC i England.

 

 

Det er stor spennvidde i Frasers oppgaver. Primæroppgaven er å drive undervisning, selge utstyr i Pro Shop og køllereparasjoner. Tilpassing av køller (custom fitting) for den enkelte er et av hans spesialfelt og kanskje den eneste i Østfold.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven på Mørk Golf. Selv om jeg fortsatt skal bo i Sarpsborg så er Mørk en ny utfordring. Den har alle de fasilitetene en pro kan ønske seg. Topp treningsområder og driving range. Korthullsbanen med både par 3 og par 4 hull er perfekt for nybegynnere og for de som skal starte opp med «Veien til golf», forteller en entusiastisk Fraser Mudie.

Og han har bare godord å si om hovedbanen: – Det er en skogsbane i rolige omgivelser med mange flotte og spennende hull. Selv om du har spilt en dårlig runde så veier naturopplevelsen opp for det meste.

Ved siden av å drifte «butikken» og drive instruksjon så arrangerer også Fraser skreddersydde golfturer til Skottland, Spania og Sverige. Flere av medlemmene i Mørk Golfklubb har allerede vært med Fraser på tur.

– Dessverre blir det lite tid til selv å spille i sommerhalvåret, men heldigvis kan jeg holde svingen ved like om vinteren da jeg bor i hjembyen Dundee. Da blir det mang en runde på Blairgowrie GC, Carnoustie Links, Panmure GC , Downfield GC, Crail Golfing Society eller en av St Andrews mange baner – alle verdenskjente golfbaner med lange tradisjoner, avslutter Fraser Mudie.