Pro

Headpro - Fraser Mudie

Det var min bestemor, som i 1970, introduserte meg for golf første gang hun var et aktivt og ivrig medlem på Rosemount Golf Club i Blairgowrie. Her ble jeg i 1971 juniormedlem hvor jeg var en ivrig golfspiller. Jeg spilte mange turneringer for klubben og jeg representerte også fylket i flere turneringer. I 1979 var jeg så heldig å bli tatt ut på det skotske landslaget, men valgte å takke nei til plassen for å isteden forfølge min karriere og tok derfor stillingen som assistent på Downfield Golf Club, mens jeg tok min golf utdanning. Under denne 3 års opplæringsperioden lærte jeg alle aspekter ved å være en golf pro. Jeg spilte også samtidig en del profesjonelle golfturneringer i Storbritannia og ute i Europa.

Etter 3 år bestod jeg min eksamen. I tillegg til å lære aspekter rundt swing teknikk og trening inneholdt dette også kølle reparasjoner, butikkdrift og golfregler. Jeg ble nå et fullverdig medlem av det britiske PGA.

I 1983 flyttet jeg til Tyskland og tok min første jobb etter jeg ble uteksaminert fra PGA i Storbritannia. Jeg fikk jobb på Erding Golf Club i Bayern.


Deretter jeg ferden tilbake til de britiske øyer igjen og jeg fikk jobb på St. Enedoc Golf Club (designet av James Braid i 1907) på den fantastiske nordkysten av Cornwall, England.

I 1985 flyttet jeg til Norge og tok over jobben som head pro på Borregaard Golfklubb i Sarpsborg, etter Stephen Newey som flyttet til Oslo Golfklubb. Her ble jeg værende frem til 2007.


Jeg fikk så en mulighet til å ta en jobb på Vestlandet, nærmere bestemt på Randaberg Golfklubb like utenfor Stavanger. Her ble jeg frem til 2013 hvor jeg ble forespurt om å ta over som head pro på Stavanger Golfklubb.
Det ble mange fine år i Stavanger, men i 2017 bestemte jeg meg for å reise tilbake til Borregaard Golfklubb igjen. Og i 2020 gikk ferden videre til Mørk Golfklubb, hvor jeg er den dag i dag.

 Startet å trene juniorer i 1984/85. De hadde akkurat vunnet Lag-NM og hadde det beste laget på den tiden.

Noen av spillerne jeg har trent:
  • Øyvind Rojahn
  • Cecilie Lundgreen
  • Christine Norvang
  • Anders Kristiansen
  • Tobias Gressum Pettersen
  • Markus Skjelstad
  • Espen Henriksen

 
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her